MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde (MSKÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, ‘Konstrüktif Mekanlar’ isimli sergi açıldı.
MSKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 62 öğrencinin grup hocaları ve bir grup akademisyenle beraber yaptığı çalışmaları sergiledikleri çalışmalar büyük bir beğeniyle izlendi.
‘Konstrüktif Mekanlar’ adlı sergi açan öğrenciler; atık koliler, pet şişeler ve süt kutuları gibi geri dönüşüm malzemeleri kullandı. Ses ve ışık oluşturulan birebir ölçekli tasarımlar yaptı.
Ayrıca ip, çivi, maket kartonu, strafor gibi malzemelerle yapılan tasarımlar; çizgi, renk, derinlik ve yoğunluk anlayışlarıyla sergiye zenginlik kattı.
Mimar adayları ilk defa projelerini sergiledi
Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öncü Başoğlan Avşar, “Bu sergideki amacımız, öğrencilerimizin tasarım gücünü hayata geçirmek ve bunu meslektaşlarımızla paylaşarak, yaşamın her alanını eğitimin bir parçası haline getirmekti. Öğrencilerimizin gayreti ve başarısı bizleri bu mutlu ana getirdi” dedi.
Sergileriyle ilgili bilgi veren öğrencilerden Emre Karakoyun, Meryem Şahin ve Berkay Akın, süt kutularıyla oluşturdukları tasarımlarında, önce süt vurgusu yaptıklarını ve buna ilaveten bu tür malzemelerin atık olmayıp, değerlendirilen malzemeler olabileceğine dikkat çektiklerini ifade etti.
Halat ve kraft kağıdı kullanarak bir tasarım yapan Duygu Peçenek, Günez Kızılarslan ile Yiğit Özmutlu ise, basit ve günlük malzemeler kullanılarak rahatlıkla dinamik bir mekan tasarımlanabileceğini, düz halatları eğik bir şekilde kullanarak çizgi-zemin uyumuna dikkat çektiklerini söyledi.
En son gelişmeleri bildirimleri açarak daha kolay takip edebilirsiniz.